2011. november 6., vasárnap

Renoir: Dance at Bougival (+1)

Ezen ügyködtem leginkább mostanában. Újra elővettem. Ezer éve vár sorára, és az anyaga szegénynek már olyan sárga, hogy gondoltam ezt muszáj megcsinálni. 
És újból rájöttem hogy én a festményeket szeretem igazán hímezni. Ezt szeretem úgy hogy minden részében tetszik a dolog. Nem nyafogok színek, minták, anyag, elrendezés ügyben, minden tetszik rajta.
Így nézett ki legutóbb, valamikor 2003 elején hagytam abba :)

Itt állt szegény
 Most pedig eddig jutottam

Nimue: a-Feé au Rouge-Gorge (2)

Majdnem készen vagyok ezzel, de csak majdnem. Még pár csillogós pötty kéne rá, de nem volt energiám hozzá. És oly régóta rakosgatom, hogy gondoltam mostmár megörökítem. Majd ha be van keretezve, akkor ott lesznek már a pöttyök, és akkor majd újra mutatom :)

Igy nézett ki legutóbb
 És majdnem készen... kicsi híja van

Thea Gouverneur: Marjolein Bastin - Hortensia (1)

Ezer meg egy éve nem írtam ide semmit. Ez nem azt jelenti hogy nem hímeztem, bár tény, hogy nagyon keveset. Mostanában újra belelendültem. És mutathattam volna menet közben is, csak valahogy nem tettem.
Talán még arról sem írtam, hogy díjazott lettem a Keresztszemes kiállításon, és kaptam egy Marjolein Bastin készletet, aminek nagyon nagyon nagyon örültem. Sokáig nem is bírtam türtőztetni magam, és belekezdtem. Sajnos sokat rontottam benne, így rengeteg bontás is van ebben a műben... Ami ugye időrabló, ezért sem haladt úgy ahogy kellett volna. De nem tudtam volna korrigálni, muszáj volt megbontanom.
Nem a kedvencem annyira az 1 szálas hímzés, de azért egészen hozzászoktam. Mármint a 2x2 szálon 1 szál szokott zavarni.

Majd folytatom ezt is valamikor, de egyelőre félreraktam.
Itt tart: