2010. május 30., vasárnap

Hesztiának ajánlom :)

Nem is találtam olyan sok készletet :) Na ja, azért mert a többi már mind meg van kezdve :-DDDD Vagy csak minta ;) Azokat meg nem fotóztam.

Ja, de mégis egy kimaradt a készletekből, de az vajon hol lehet?!?! A Lanarte Orchid készlet.

2010. május 29., szombat

Székely Sampler - 4. rész

Nagyon lassan de ezzel is haladok előrébb :-D Barbi már elküldte a róvásírás betűit is. Úgyhogy végleg véget ért a minta. Szóval lemaradtam minta  borravaló :-D Valakinek utolsónak is kell lennie ;) Végülis van egy pár SALom, amivel nem haladtam/haladok rendesen.
Illetve rájtöttem arra is, hogy a SAL nekem nem elég motiváció. Meg nem is nekem való. Ahhoz túl sok megkezdett munkám van, hogy tudjak tartani úgy határidőket, hogy igazándiból nem olyan lényeges, hogy tartsam őket. Pedig eleinte nagyon akartam, hogy akkor majd ezt csinálom 2 hétről 2 hétre. De nem volt szívem a Fasselt lerakni, mikor úgy belelendültem. Féltem, hogy ha azt ott lerakom, akkor megint elpakolom egy jó időre. 

4. rész készen
 

Gyógynövényes Sárkány RR (9) - Len

Elkészültem ZDóra kendőjével is. Életemben nem ültem még ennyit rajta. Másfél hete hímzem :( Pedig nem utálom ezt a mintát. Jó a kontúrt utáltam :-D Mert ezt is szemenként kellett, és az nekem ugye se nem tetszik, se nem szeretem csinálni. Szegény Anna tegnap mondta is, hogy az övén nem muszáj ám megcsinálnom, ha ennyire nem szeretem :) De nem, ez elvi kérdés, elválltam, tehát megcsinálom! Akkor is ha utálom! 

Viszont a napokban annyira elegem lett az RRekből, hogy az nem kifejezés. A másik kannás RR-t én vezetem, és hát kissé felhúztam magam rajta, hogy azt az egy kérésemet sem lehet teljesíteni, hogy írja meg mindig mindenki, hogy hol tart, feladta, nem adta, gondja van, nincs. Természetesen ez nem mindenkire igaz! 

Szóval soha többé RR, mostmár biztos vagyok benne. Elegem van, hogy én mindig megcsinálom, és hiába vagyok mérges, még akkor is lelkiismeret furdalásom lenne, ha nem csinálnám meg. Ezért is nem szállok ki, és nem hagyom másra a szervezését sem. Pedig kedvem lenne most hozzá. Remélem jövő hétre elmúlik. Már csak 4 kanna van belőle aztán ágyő!

Na de vissza, mert ez meg a gyógynövényes RR :) Szóval ZDórának készült :) A határidő ugyan július 15 lesz :-D, de mivel nálam volt, és utálom pakolgatni, teszegetni, hogy majd egyszer, hát gyorsan megcsináltam, amint akad egy kis időm. Szerdán passzolom is tovább Anitának, hogy ha kedve van, és nem akar várni szeptember 15-ig akkor megcsinálhatja rá a következő mintát :-DDDDD Dórától meg elkértem Annáét, amit hamarosan meg is kapok. És akkor arra meg rárakom gyorsan a kakukkfüvet, és aztán visszaadom Dórának. Igy neki lesz ideje a 4 gyerkőc mellett, mert csak szeptember 15-én kell majd továbbküldenie Anitának ;)

És a képek:
 Len közelről
Egészben

2010. május 24., hétfő

Valahogy nem készült semmi

Nincs jelentésem, mert nincs gépem :) Ez tényleg így van, mert Rita barátnőmnek kölcsönadtam.
De úgysem tudtam volna semmi értelmeset mutatni. Hímeztem is, meg nem is a héten. Elég keveset, hiszen több napot a szüleimnél voltunk, és mindig volt program meg beszélgetnivaló, így nem maradt idő ilyenekre.

Elkezdtem a nálam lévő gyógynövényes RR-t, a lent, de nem sikerült még befejeznem.
Elkezdtem a negyedik mintarészletét Barbi Székely samplerének, ha már kb 10 hét vagy több lemaradásban vagyok. De azt sem sikerült befejeznem. Mármint a negyedik mintarészt.
Böktem a Zsinagógába is vagy 300 fekete x-et, de nem biztos, hogy van értelme ezt fotózni. Nem tudom hogy lesz majd így érdekfeszítő a blogom, mert az alsó sáv az tök fekete :-D Na jó, van benne sötétkék is ;) 


Hát ha valamelyikben lesz valami látványos, majd jelentkezem.

2010. május 16., vasárnap

CCN - Summer retreats (1)

Azért sajnos nem voltam elég jó. A Fassel sokkal hamarabb kész lehetett volna, de muszáj volt valami mást is böknöm. Pedig azt hittem erős vagyok, de nem :-D 
Hát íme :) Sajnos csak szembevakuzott képpel szolgálhatok, mert pocsék borult az idő, és a rendes vakuban meg szokás szerint nincsenek elemek...
20-as Bellana vászon talán. Csillámos. Még hardengerezéshez vettem. De most pont megfelelőnek tűnt. Eredetileg CC fonalas, vagy DMC, de én csak úgy szemre választottam valamiket hozzá. Egyenlőre TGA meg WDW van rajta. 1x1 szálon, 1 szállal hímzem.


Fassel Ferenc: Velence (21) - KÉSZEN!!! :)

Éééés elkészült! 
El sem hiszem :-D
Sajnos a keményítőmnek már lejárt a szavatossága, úgyhogy csak kimostam. Látszik, hogy jó régen nem készült el dmc-vel készült munkám... 
Mehet a keretezőhöz! Csak meg kell várni a következő fizetést :-D Meg az azt következőt :-D Nem tudom, hogy vajon milyen horror összegbe kerül majd...

Készen
25 cm x 75 cm
(415x150 öltés)

2010. május 9., vasárnap

Fassel Ferenc: Velence (20)

A nagy A4-es lapot eldobhattam :) Minden x kész van róla. Mostmár csak két kisebb lapról dolgozom, egy fél A4-esem van, meg egy apróka darab. Szóval most sem sikerült még befejezni... pedig már századjára mondom, hogy csak 1-2 hét. De mostmár tuti, hogy csak 1-2 hét :-DDDDDDD

Melózni akartam most délután, hogy a pénteki fellépés miatti varrogatással eltöltött időt bepótoljam, de a VPN állandóan kidob. Szóval nem akarja, hogy lefordítsam és bekommitoljam a kódot, amit írtam... hát ez van, marad a holnap reggel a melóból... Kellett nekem megígérni G-nek... meg inkább csináltam volna meg még pénteken... na mindegy ez van... Helyette viszont akkor gondoltam lefotózom az állását a Fasselnek. Pedig nem nagyon akartam, mert mostmár nem érzem olyan látványosnak a változásokat, mert csak a foldozás, toldozás megy. És hát így baromi lassú... főleg, hogy a hátulján is több madzag lóg emiatt, többet kell fonalbefűzéssel, bújtatással töltenem...


Na de íme hogy volt, és milyen lett egy hét alatt:
Múltkor
 Most - vakuval
 Most - vaku nélkül
 A kész rész közelebbről

2010. május 2., vasárnap

Fassel Ferenc: Velence (19)

Haladgattam. Mostmár kissé lassú. És épp most technikát váltottam. Eddig ugye azt csináltam, hogy amit sikerült megtalálnom egy jelből, azt rögtön rá is hímeztem. Ez a rész sajnos 4 lapon van, két kisebb rész van (nem teljes A4-es), ebből az egyiket ki akartam rakni, mert alig hiányzott már róla. Aztán ebből jött az ötlet, hogy akkor most megpróbálom a csaj arcát kitölteni. Úgyhogy arra koncentráltam. Persze ha volt a közelben - mondjuk a pasi arcában - olyan szín, akkor azért ott is kivarrtam. De hihetetlen, hogy még mindig marad, ami véletlen kimarad egy színnel, amit épp használtam már. Lassan csak elkészül... mondom lassan... :-D

 Itt tartottam múltkor
Most
Közelebb a nőci