2009. október 31., szombat

Újabb Nora Corbett

Day Nymph

Night Nymph

Láttátok, hogy van két új NC? Tökre megtetszettek, de szomorúan vettem tudomásul, hogy már megint valami számomra új fonallal kell hímezni :( Valdani fonalak kellenek hozzá.

2009. október 30., péntek

Pompon sál


Hát én sem bírtam ki, hogy ne próbáljam ki ezt :) Hála Anna képes leírásának gond nélkül megcsináltam a kezdést, és a sorokat. Dóra biztos szörnyethal, ha olvassa :-D, de pl ma jöttünk haza Botonddal a buszon, egy dupla ülésen ültünk. Ő az ablaknál, bámult kifele és nézte a buszokat, autókat, én meg ültem mellette, és kötöttem a sálat :-D

Nimue - Pancakes (3)

Múltkor
Most

Valamicskét haladtam a palacsintással is. Most hogy van kedvem hímezni, már az anyag sem zavart. Végre élveztem ezen az anyagon a hímzést :) Nem mondom, hogy nagyot lépett előre, de most péntek van, hát megmutatom hol tart :)

Mary Wigham (1)


Nagyon megtetszett már korábban is ez a Mary Wigham SAL. Botondra várva a bölcsis beszoktatásnál belekezdtem. Eddig jutottam. Csak 3 féle színnnel tervezem hímezni. Mindhárom Caron Waterlilies fonal: Black Forest, Flame, és Burnt Toast. Mindegyikből van már rajta.

Update: 25 countos Vintage Tea Luganara van hímezve 1x1 szálon 1 szállal.

2009. október 25., vasárnap

LHN - Travelling Stitcher (1)


Úgy tűnik tényleg kezd visszatérni a hímzős kedvem. Ennek örömére a változatosság kedvéért újba kezdtem. De ez nem nagy munka, csak egy kis kitérő.
Maradt még a Ninától vásárolt rózsaszin anyagomból, pont erre találták ki, nem? ;) :)

2009. október 24., szombat

Kezd visszatérni a hímzőskedvem :)

Na, nem mintha alkotnék csomót, de végre újra van kedvem minták után kutatni :-D Azért már ez is valami ;) Eszembe is jutott egy régi nagy vágyam, amiből remélem egyszer lesz valami. Azt hiszem akkor tetszett meg, amikor valamelyik évben láttam kihímezve egyik darabját, a St. Petersburg-öt. Az is tetszik, de mégis valahogy leginkább Párizs és London vonz. De jöhet még Amsterdam is :)

Készletben egyébként árulják 18-as aidával is, meg 36-os vászonnal. Na mondjuk arra kiváncsi lennék, hogy milyen 36-os vászon van benne, mert ha olyan mint amire a Nimue-t himzem, akkor arra ekkora képet tuti nem himzek meg.
Párizs

2009. október 23., péntek

Nimue - Pancakes (2)

2 hete igy állt
Most meg így

Nevetségesen keveset haladtam vele, de megmutatom. Mivel napok óta már nem böktem bele, ezért nem lesz egyhamar több rajta. Nagyon nem megy mostanában a hímzés, vagy kötés, vagy bármi. Igaz, hogy beteg is vagyok már, ez sem segít azon, hogy legyen kedvem csinálni, inkább alszok, amikor csak tudok. Hát ennyi lett a haladásom kb 2 hét alatt.

2009. október 20., kedd

Luca a sapijában


Nem tudom készült-e még másik kép is róla, de ezt loptam húgom blogjáról :) Jól sikerült buli lett, mégis elmentünk rá, nem bántam meg. Csenge megint alkotott a tortával, eszméletlen finom izvilágot hozott össze. Persze aztán jól bántam, hogy annyi szendvicset ettem előtte, ahelyett, hogy inkább még egy szelet tortát ettem volna meg :)

A kreativitásom a béka segge alatt. Sem erőm, sem kedvem. Egész nap rohanunk, megy a bölcsis beszoktatás, férjem lerokkant, egyedül rohanok mindenhova :( Szánalmas, hogy mennyi ideje nem mutattam semmit. A Nimue palacsintásba böktem egyedül, de tényleg nevetséges mennyiséget. Azért holnap lehet, hogy előkapom a gépet ha lesz egy kis erőm, és nem alszok be, ha alszanak a fiúk, és megmutatom hol tart.

2009. október 14., szerda

Horgolt sapi





Anita kitalálta, hogy a pici gombolyagból, ami maradt a rózsaszín Kiriből, miért nem csinálom meg azt a sapit, amit Rita szokott horgolni. Jó gyakorlás lenne, és elfogyna a fonal is ;) Ha megtanulom az alapokat, akkor utána már csak meg tudnám csinálni a nagymamám féle terítőt is. Igy hát Anita megnézte nekem a videót, és eljött múlt pénteken, hogy megmutassa hogyan kell.

Hát megcsináltam :) És büszke vagyok az első alkotásomra, pedig nem tökéletes. Például egy részt kihagytam belőle, mert túl nagynak tűnt, és féltem nagy lesz Luca fejére, mert neki csináltam a kendő mellé ;) De közben attól lett volna buggyosabb a sapi. A fonal sem biztos, hogy ideális hozzá, de valahol el kell kezdeni a gyakorlást. Végül egy virágot is horgoltam rá, ott is az a meglátásom, hogy ez a tolnai gyapjú nem az igazi hozzá, mert összevissza vastagságú, és igy a virág kicsit érdekes lett... na de legalább egyedi :) A virágot csak 2x csináltam újra, mire végre minden jó lett rajta. Mármint öltések szempontjából :)

2009. október 13., kedd

Anette's giveaway


The other wonderful giveaway is Anette's. I haven't seen something like that! So many, and fantastic things that a lucky one will win! I love all of them! So this time I was not able to resist. I have to try :)

Marcsi játéka


Nem igazán szoktam ajándékozós játékra jelentkezni, de nem tehetek róla, most kettőnek sem tudok ellenállni. Az egyik Marcsié. Egyszerűen olyan szép a dobozka, meg rajta a hímzés, hogy muszáj szerencsét próbálnom.

Összeszedtem én is gondolatban, és képekben, hogy miket csináltam ez elmúlt időben. Csak a készeket néztem, kivéve kettőt, mivel az külön collage-t érdemelne, hogy mi mindent kezdek el :-DDDDD 2 befejezetlen azért került bele, mert azok nem kis munkák, viszont büszke vagyok rájuk, hogy haladok velük. Az egyik egy HAED kép, a Citrine, Rachel Andersontól. A másik, amivel a 3. pontjá szeretném a játéknak teljesiteni, az a Fassel Velencém. Hamarosan újra nekiállok, mert még mindig feltett szándékom, hogy idén befejezem :) De idén kitartóan böktem egy ideig, és büszke vagyok rá, hogy jól haladtam vele.

2009. október 7., szerda

Nimue - Pancakes (1)


Na és megmutatom a Nimue képet, amit már oly régen kinéztem, erre Dorottya csak úgy megjegyzi, hogy ezt fogja hímezni. Micsoda?!?! Felháborító :) Úgyhogy belehúztam... volna, ha csinálnék mostanában rendesen valamit :) Lehet le kéne ülnöm csinálni?!? Semmi sem lesz kész soha :( Olyan rossz kedvem van, hogy annyi mindent csinálnék, aztán semmire sem jut elég idő.

Az anyagom a Zsuzsánál kapható 35 countos csoda, hát uuuutálok rá himezni. Nem tudom befogni a rámába, szétcsúszik az egész. Még jó, hogy a mintát szeretem himezni, nagyon kis mutatós :)

Print O' The Wave Stole (1)


Bűnösen tengetem napjaim, mindenbe belekapok. Az a baj, hogy annyi mindent csinálnék, de ugyanakkor semmire sem jut idő. Meg hát a válogatás, keresgélés miatt el is szúrok egy csomó időt a szabaidőmből. Úgyhogy nem bírtam ki, és a Lima fonalamból is elkezdtem kötni valamit. Egy stóla lesz. Természetesen csak úgy hűbelebalázs módjára belekezdtem, hisz az A chart pofon egyszerűen nézett ki. Azt már csak utána olvastam, hogy 2 részletben megkötöm, összevarrom, felfűzöm a széleit a tűre, és úgy kötök csipke szélet neki :-D De persze menni fog, miért ne menne ;)

2009. október 4., vasárnap

Esküvői ajándékok

Rita barátnőm férjhez ment :) Nem szombaton, de szombaton tartották a családi bulit. Én voltam a hivatalos fotós :)
És saját ajándékkal készültem. Biztos emlékeztek még a hímzésekre. Az egyik a My gift to you, amiből ezt az albumot hoztam össze. Most sem lett tökéletes, dehát valahol el kell kezdeni a gyakorlást :)



A gyergyói mintából pedig dobozka lett. Na hát ez sem lett tökéletes, látszik, hogy az első ilyen melóm, de azért nekem tetszett :) Remélem tetszett Ritáéknak is. Karesz mondta is, hogy már megint hány hónapig dolgoztam ezeken?! :-D

Felülről
Belseje és a doboz belső fele
Oldalról

2009. október 2., péntek

Kiri Shawl (2) - készen



Elkészültem :) Sajnos nem vagyok valami termékeny a héten, de még mindig kifáradva vagyok a kórházi nap után. Valahogy nem birom utolérni magam pihenésben. És valami mindig közbeszól, hogy mégse pihenjek.

Szóval megcsináltam. Még nincs blokkolva ahogy látszik, de ehhez sem volt energiám, pedig ugye ez nem egy nagyon időigényes meló.

6-szor ismételtem a 2-es chartot. Botondra rápróbáltam jó lesz :) Főleg, hogy még ez egy kicsit nyúlni fog.

A lekötés nem sikerült valami fényesen, túl szoros lett. Lehet, hogy nekem egyenlőre érdemes lenne ilyenkor nagyobb tűvel lekötni, mert nem tudom varriálni még a szemek lazaságát.

Este sem volt semmihez kedvem, igy felgombolygattam az összes uruguay-i fonalam.
Kicsit kötöttem a Titániába is, de ez enyhén meghaladja a képességeimet. Valszeg a forditott utáni ráhajtásoknak köszönhetően, amikor a hátoldalt csinálom elég rendesen szaporitok, vagy fogyasztok. Valahogy nem látom, hogy hova minek kéne jönnie. A szinén persze látom már, hogy el van szúrva, de eddig nem volt kedvem kibontani :( Lehet, hogy ez már igy fog majd elkészülni, végülis ez úgyis magamnak lesz.